VOORBEREIDING

29/07/2023:  FC DADIZELE SPORT - KSK DENNENHEEM HERSTBERGE 3-0

Voor de eerste échte, officiële wedstrijd uit het clubbestaan moesten onze jongens het opnemen tegen KSK Dennenheem Hertsberge dat uitkomt in de Brugse reeks van vierde provinciale.

De publieke belangstelling was in volle verlofperiode heel beperkt maar dit belette onze blauw-witten niet om van bij de aftrap het veldspel te domineren.

De thuisploeg werd al snel beloond met twee treffers in het openingskwartier. Eerst kon Niel Compernol, één van onze jongeren in de selectie, de score openen en nauwelijks drie minuten later kon Sander De Deygere de score verdubbelen.

Ook na de dubbele voorsprong kwam de thuisploeg nooit in de problemen en werd de rust bereikt met een 2-0 stand.

Tijdens de rust voerde trainer Mathieu Grymonprez een dubbele wissel door maar ook na de onderbreking wijzigde het spelbeeld niet: FC Daisel Sport bleef de beter acterende ploeg waardoor doelman Ward Breyne, ook al afkomstig uit onze U21 ploeg, nagenoeg werkeloos kon blijven toekijken.

Een kwartier voor tijd zette Lennart Kerkhof de kroon op het werk door de 3-0 aan te tekenen. Meteen de eerste treffer voor de aanvaller die na periodes bij SV Anzegem en Ardooie terug aan de Oliekotstraat actief is.

In de verplichte strafschoppenreeks tijdens het bekertoernooi wisten beide ploegen 2 keer te scoren.

Kortom, een oververdiende overwinning voor onze jongens.

Scheidsrechter: de heer Pieter Ballieu.

FC Dadizele Sport speelde met: Ward Breyne, Karel Van De Walle, Ruben Louage (46' Faniël Fikre Kisele), Alexis Maus, Stanly Sabbe (46' Raphaël Obert), Jens Vercaemst (74' Joren Verbrugghe), Sander De Deygere, Lennart Kerkhof, Niel Compernol, Arne Quartier en Evert Dejans.

Scoorden voor FC Dadizele Sport: 12' Niel Compernol (1-0), 15' Sander De Deygere (2-0) en 73' Lennart Kerkhof.

Gele kaarten: -

27/07/2023: selectie fc daisel sport - sv ingelmunster

Voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen neo-tweedeprovinvialer SV Ingelmunster selecteerde T2 Mathieu Grymonprez volgende zeventien spelers (in alfabetische volgorde):

Jeroen Blancke - Niel Compernol - Sander De Deygere - Melvin Debrouwer - Evert Dejans - David Delameilleure - Kevin Descheemaeker - Faniël Fikre - Lennart Kerkhof - Guillaume Lecomte - Olivier Lesage - Alexis Maus - Raphaël Obert - Arne Quartier - Stanly Sabbe - Merijn Vanderheere en Karel Vandewalle.

22/07/2023: FC DADIZELE SPORT - FC MANDEL UNITED 1-2

De A-kern van FC Dadizele Sport opende de voorbereiding op het debuutseizoen met een oefenpartij tegen de beloften van Mandel United, een ploeg waarmee al vele jaren een vriendschappelijke band bestaat. Zo speelden de beloften van Mandel United ooit een gans seizoen hun thuiswedstrijden aan de Oliekotstraat in afwachting van de aanleg van een kunstgrasveld te Izegem.

Stip om 19:30 floot de jonge scheids Nathan Acke de wedstrijd op gang. De rood-zwarte bezoekers klommen al vrij vroeg op voorsprong toen een misverstand in de lokale verdediging knap afgestraft werd. Na het openingskwartier herstelde de thuisploeg het evenwicht en werden een aantal kansjes afgedwongen. Alexis Maus tekende voor het allereerste doelpunt van onze club toen hij het leder voorbij de bezoekende doelman schoot vanop ruim twintig meter. De partij bleef daarna aangenaam om volgen tegen een hoog tempo maar de score wijzigde niet meer tot de rust.

Na de rust ontwikkelde Mandel United doorlopend veldoverwicht maar het was wachten tot vijf minuten voor tijd vooraleer de bezoekers via een afgeweken bal opnieuw op voorsprong klommen. In de absolute slotfase kon David Delameilleure een vrijschop van Alexis Maus nog in doel koppen maar de scheidsrechter had buitenspel opgemerkt.

Een hoopgevende prestatie die het beste laat vermoeden voor het vervolg van de voorbereiding.

Scoorde voor FCDS: Alexis Maus (1-1).

22/07/23: selectie fc daisel sport - fc mandel united

Morgen is het eindelijk zo ver: de allereerste wedstrijd ooit van FC Daisel Sport. Onze jongens nemen het om 19:30 op tegen de beloften van FC Mandel United. De toegang is volledig gratis.

Trainer Andy Vandenbussche selecteerde volgende zeventien spelers (in alfabetische volgorde) waaronder zeven spelers die vorig jaar deel uitmaakten van de U21:

Ward BREYNE - Niel COMPERNOL - Melvin DEBROUWER - Evert DEJANS - David DELAMEILLEURE - Kevin DESCHEEMAEKER - Simen DEMEYERE - Danthé DETAVERNIER - Odré DETAVERNIER - Guillaume LECOMTE - Olivier LESAGE - Ruben LOUAGE - Alexis MAUS - Raphaël OBERT - Arne QUARTIER - Stanly SABBE en Karel VANDEWALLE.